Tips 4 tips om je ontwikkeltraject te financieren

Wil je hulp bij je loopbaanontwikkeling? Maar houden de kosten hiervan je tegen? Dat hoeft niet altijd. In sommige gevallen kun je namelijk budget of subsidie krijgen waarmee je jouw ontwikkeltraject kunt betalen. Ontdek hier welke mogelijkheden jij kan inzetten.

1 Gratis Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Ben je 45 jaar of ouder en werk je minimaal twaalf uur per week? Dan kost het Ontwikkeladvies jou niets. Dit geldt ook voor zzp’ers. Je krijgt namelijk subsidie vanuit het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Als je gebruik maakt van het Ontwikkeladvies krijg je persoonlijke begeleiding van een professionele loopbaanadviseur. Je denkt samen na over de toekomst. Hoe ziet mijn huidige werk er over tien jaar uit? Jouw behoeften, kwaliteiten, vragen, zorgen en kansen staan centraal. Je krijgt een beter beeld van wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn. Het is vrijwillig en anoniem, dus je huidige werkgever krijgt geen informatie over je deelname. James helpt je graag bij het Ontwikkeladvies.

Lees meer informatie over het 45+ ontwikkeladvies


Let op! Het Ontwikkeladvies is niet gratis voor 45-plussers die ziek of werkloos zijn of gebruik maken van een ontslag/reorganisatie regeling.

2 Budgetten vanuit je cao

De meeste banen vallen onder een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). In de cao staan onder andere afspraken over een persoonlijk ontwikkelingsbudget. Iedere cao heeft andere afspraken. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld een overzicht van alle cao’s in de bouwsector. Download de cao die voor jouw baan geldt. Als je op de woorden ‘budget’ en ‘ontwikkeling’ in het document zoekt, vind je al gauw of je beroep kan doen op een bepaald ontwikkelingsbudget. Weet je niet onder welke cao jouw baan valt? Kijk dan in je arbeidsovereenkomst of vraag het aan je werkgever. Val je als bouwvakker bijvoorbeeld onder de cao Bouw & Infra? Dan heb je recht op een budget die je als werknemer kan gebruiken voor zaken die eraan bijdragen dat je gezond en gemotiveerd kan blijven werken. Een Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) of het volgen van een opleiding zijn hier voorbeelden van.

Ook in de kartonnage, schoonmaak, glastuinbouw en mobiliteitssector zijn afspraken gemaakt over opleidingsbudget in de cao. De kartonnagesector heeft vanuit de FCB het gratis programma ‘Vitaal verder!’. Hiervoor verzorgt James een aantal workshops en een Loopbaan APK. Binnen de schoonmaaksector zijn veel opleidingen beschikbaar en kan je beroep doen op een scholingsbudget. Werknemers in de glastuinbouw kunnen een gratis loopbaanvoucher aanvragen voor loopbaanadvies bij James via KasGroeit. In de mobiliteitssector kun je terecht bij OOMT. OOMT heeft loopbaancoaches in dienst die jou kunnen helpen. 

 

3 Sectorprojecten

Naast de cao’s bestaan er in een aantal sectoren ook sectorprojecten. Deze projecten zorgen ervoor dat alle werknemers van een bepaalde sector budget krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. Dit geldt bijvoorbeeld voor de detailhandel. Hier maak je kosteloos gebruik van loopbaancoaches en workshops van YouFit@Retail dankzij een financiering van Stichting Detailhandelfonds (SDF).


Benieuwd wat de mogelijkheden zijn in deze of andere sectoren? Neem contact met ons op

4 Eigen werkgever

Je kunt ook altijd met je werkgever in gesprek gaan over je ontwikkeling. Investeren in jouw kennis en vaardigheden is voor jouw werkgever immers ook waardevol. Geschoolde werknemers zijn efficiënter en werken plezieriger. En als een werkgever in jou investeert, zal jij eerder geneigd zijn om iets terug te doen. Als je goede argumenten noemt en laat merken dat je gemotiveerd bent om jezelf te ontwikkelen, bestaat er een grote kans dat jouw werkgever bereid is om het ontwikkeltraject voor jou te bekostigen.


Wil je vast beginnen aan je eigen ontwikkeling? Maak een account aan en ga direct aan de slag met verschillende opdrachten en tests!

Meer lezen:

5 tips die je financiën op orde brengen

8 tips om duurzaam inzetbaar te blijven

3 tips om je loopbaan een boost te geven