Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over LoopbaanCentraal

Wat heeft LoopbaanCentraal mij te bieden?

Via LoopbaanCentraal ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Heb je een account? Dan heb je toegang tot allerlei testjes, vacatures, opleidingen en je eigen portfolio. Alles wat jij toevoegt is en blijft van jou. Jij bepaalt wie wat mag zien. Je bent de eigenaar van jouw gegevens die in LoopbaanCentraal staan.

Hoe zijn mijn gegevens beveiligd?

Via LoopbaanCentraal werk je in een grote, private cloud. Je gegevens blijven altijd in Nederland opgeslagen en bewaard. Veiligheid en betrouwbaarheid is voor ons heel belangrijk. We houden ons hier dagelijks mee bezig om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig opgeslagen staan.

De cloud biedt biometrische bescherming van de servers, videobewaking, brandbeveiliging, bescherming tegen stroomstoringen, bescherming tegen ongewenste internettoegang door firewalls, bescherming tegen ongewenste datamutaties en natuurlijk het maken van goede back-ups. Alle informatie van en naar LoopbaanCentraal wordt 24 uur per dag gecontroleerd. We bieden LoopbaanCentraal aan via een compleet beveiligde verbinding (SSL). Wachtwoorden die je krijgt en aanmaakt worden met encryptie versleuteld en in de database opgeslagen. Oude wachtwoorden kunnen we nooit meer terugvinden.

Is samenwerking belangrijk voor LoopbaanCentraal?

Ja, samenwerking is heel belangrijk. Met ons landelijke platform LoopbaanCentraal zijn actief op zoek naar anderen die met ons samen willen werken. Bijvoorbeeld lokale- en regionale organisaties en branche-sites. We zoeken organisaties die medewerkers helpen en steunen bij persoonlijke ontwikkeling, loopbaan en vakmanschap.

Veelgestelde vragen over loopbaancoaching

Waarom loopbaancoaching?

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Om te groeien en om plezier te houden in je werk. Een loopbaancoach helpt je hierbij. Op bepaalde momenten in je werk is het handig dat een loopbaancoach met je meedenkt over je ontwikkeling. Een loopbaancoach helpt je om antwoord te krijgen op verschillende vragen, zoals: Wat kan ik? Wat wil ik? Welke stappen wil ik maken in mijn loopbaan? En welke opleiding past bij mij?

Wat kan een loopbaancoach voor mij betekenen in mijn zoektocht naar geschikt werk?

De loopbaancoaches van James Loopbaan hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen in hun loopbaan. Heb je een intake gesprek gehad met een coach? Dan ga je in overleg een programma maken. Een loopbaancoach gebruikt verschillende testen en opdrachten om jou te helpen. Ook zet een loopbaancoach het netwerk van James in om geschikt werk voor jou te vinden.

Wat gebeurt er met de informatie die ik deel met mijn loopbaancoach?

Alle persoonlijke gegevens en informatie die jij deelt met je loopbaancoach zijn persoonlijk. Dit betekent dat wij deze informatie als vertrouwelijk behandelen en dus niet bekend maken.

Zijn de loopbaancoaches van James gecertificeerd?

Ja, onze loopbaancoaches zijn allemaal NOLOC en/of CMI gecertificeerd.

Wat betaal ik voor een loopbaancoach?

Elk loopbaantraject is anders. In een eerste gesprek bepaal je samen met je loopbaancoach welk programma past bij jouw vraag. Dan zoeken we samen met jou uit of de organisatie waar je werkt loopbaanondersteuning kan betalen voor jou. Bijvoorbeeld omdat dit in de cao staat of via een sectorfonds betaald kan worden. We maken een offerte voor je op en jij bepaalt vervolgens of je aan de slag wilt met een loopbaancoach.