Tips 3 tips om aan je loopbaan te werken in tijden van Corona

We zitten dankzij het coronavirus op dit moment in een hele vreemde situatie. Dat is niets nieuws. Nederland zit deels op slot en dat heeft grote gevolgen voor de manier waarop we werken. Misschien valt jouw werk wel voor een deel of zelfs helemaal weg. Dan houd je ineens  meer tijd over. Deze 3 tips helpen jou om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Misschien kun je zelfs wel aan je loopbaan werken!

JobCraften

Werk je plotseling vanuit huis? Of moet je jouw werk ineens heel anders aanpakken? Dan word je als vanzelf gedwongen om te JobCraften. JobCraften is een manier om te sleutelen aan je werk, zodat je zorgt dat jouw werk bij jou blijft passen. In deze tijd is dat extra belangrijk. Denk er maar eens over na. Je werkt plotseling thuis of moet op je werk 1,5 meter afstand houden. Je zit dus de hele dag in je eentje achter jouw computer en alle communicatie verloopt plotseling via digitale wegen. Dan kun jij je best eenzaam voelen en is het lastiger om gemotiveerd te blijven. Pak eens wat vaker de telefoon of kies voor beeldbellen. Toch net iets persoonlijker dan het zoveelste mailtje. En op die manier blijf je in contact. Wie weet komen er hele mooie ideeën uit jouw gesprekken die je weer kunt gebruiken in jouw werk!

Ook als je niet thuiswerkt moet je wel 1,5 meter afstand houden. Hoe los je dat op als je bijvoorbeeld met klanten in een supermarkt werkt? In veel supermarkten dragen ze nu een shirt waarmee ze klanten eraan helpen herinneren en ze hebben schermen opgehangen bij de kassa om toch veiliger te kunnen werken. Mooie voorbeelden van JobCraften! Wil je meer weten over JobCraften? Kijk dan eens naar deze tip.

Zorg voor jezelf en je omgeving

Besef je dat iedereen anders met dit soort situaties om gaat. Misschien heb jij heel veel behoefte aan afleiding of ontspanning. Terwijl iemand anders dat niet heeft. Dat is oké, luister naar wat voor jou goed voelt. Neem soms wat vaker pauze als je thuiswerkt. Woon je samen met een partner of met huisgenoten? Maak duidelijke afspraken over werkindeling en werkplekken. Breng structuur aan in je dag door een dagindeling te maken. 

Ga leren!

Als je plotseling meer tijd hebt omdat er werk wegvalt, kijk dan over welke onderwerpen je meer wilt leren. Je hebt nu eindelijk tijd om die Office cursus te volgen. Of lees dat boek die al tijden op de plank ligt. Kijk ook eens rond naar een digitale mogelijkheid. Die worden nu  vaak gratis aangeboden. 

Gratis mogelijkheden

  • Kijk eens op de website van de SER voor een mooi overzicht van websites met een gratis leeraanbod.
  • Ook DOORZAAM biedt een mooi overzicht 
  • Edubookers  staan wel 260 gratis e-learnings
  • Skillstown biedt een gratis podcast aan over het omgaan met corona.

Kortom er is genoeg te doen! Je hoeft alleen te kiezen wat bij jou past.


Meer lezen?

Lees hier meer over JobCraften

Lees hier hoe jij een succes maakt van studeren naast je werk

Maak een account aan