Tips Hoe blijf je in beweging als je thuis werkt? 6 tips!

Thuiswerken. De afstand van je bed naar je bureau is minimaal, de keukenkastjes lonken op de momenten dat je je verveelt. De hoogste tijd om van die bank of voor die computer weg te komen. Want beweging is belangrijk. Niet alleen om de beruchte corona-kilo’s tegen te gaan. Je voelt je ook energieker en gezonder. En door voldoende te bewegen verhoog je ook je weerstand. In de benen dus!

1 Doe een wedstrijd met je vrienden of collega’s

Grote kans dat jouw collega’s of vrienden enthousiast reageren op jouw voornemen om meer te gaan bewegen. Dat zou ik ook meer moeten doen, krijg je vast te horen. Waarom ga je daarom niet samen aan de slag? Begin samen aan die nieuwe, gezonde gewoonte. Helemaal mooi als je daar een wedstrijdje van maakt. Wie kan het meeste dagen achter elkaar planken, of wie zet de meeste stappen? Concurrentie motiveert. Want zeg nou zelf: wil jij degene zijn die als eerste opgeeft?


2 Download een app of doe een online work-out

De meeste sportscholen startten een online programma toen ze moesten sluiten. Geen excuses dus, die sportklasjes kun je ook thuis volgen! Ook zijn er verschillende apps die jou helpen. Voor korte work-outs zijn er bijvoorbeeld de 7 Minute Workout en One Song Workout. En ook op Youtube vind je talloze video’s die jou helpen om je in het zweet te werken.

Een andere populaire optie is de Ommetje-app, waarbij je punten verzamelt voor iedere wandeling die je maakt. De app is direct een mooie combinatie met tip 1. Je kunt namelijk een groep aanmaken met vrienden en collega’s. Wie van jullie verzamelt de meeste punten met zijn ommetjes? Ook krijg je leuke feitjes van Erik Scherders over de voordelen van zo’n wandeling voor je hersens. Zo’n ommetje kost je maar 20 minuten. Goed te doen, toch?

 

3 Ga ‘s ochtends op pad

Zet die wekker een half uurtje eerder en ga ’s ochtends een rondje wandelen. Vind je het moeilijk om vroeger op te staan? Bedenk dan dat die wekker waarschijnlijk nog veel eerder was gegaan als je wél naar je werk had moeten reizen. Bovendien kun je door ‘s ochtends te bewegen al direct die eerste stappen van je lijstje strepen. Zo begin je de dag met een goed gevoel!


4 Stel een alarm in tijdens je werkdag

Tijdens een thuiswerkdag zit je al snel een paar uur achter elkaar. Je bent lekker gefocust aan het werk. Of moet van de ene online vergadering direct de andere in. Zet daarom iedere 30 of 60 minuten een timer, of plan 5 minuten pauze tussen je vergaderingen. In die tijd kun je even de spieren strekken. Rek je uit, of zet een kopje thee. En terwijl jij wacht op de waterkoker, kun je prima een paar keer extra de trap op- en aflopen of je benen wakker schudden met een paar squats.

5 Moet je bellen? Ga dan lopen!

Door te bellen tijdens het lopen sprokkel je op een werkdag toch weer een paar duizend stappen bij elkaar. Heen en weer door je kamer. Of misschien zelfs buiten tijdens een telefoontje waarbij je geen aantekeningen hoeft te maken. Zo blijf je zelfs tijdens het werken lekker in beweging. 


6 Beweeg op vaste tijden


Lastig om het bewegen vol te houden? Door op vaste tijden te bewegen wordt het al snel een automatisme. Ga bijvoorbeeld een stuk fietsen om je werkdag af te sluiten. Of doe iedere de lunchpauze een kleine work-out voordat je aan je boterhammen begint. Daar kun je mooi zo’n app uit tip 2 voor gebruiken!Bekijk ook deze tips:

Timemanagement: zorgvuldiger en effectief werken

3 tips om aan je loopbaan te werken in tijden van Corona