Tips 50+ en werkzoekend? Dit is hoe JobOn jou helpt

Sinds corona haar intrede in Nederland deed, verplaatste veel werk zich naar het eigen huis. De koffiepauze en vergadering doen we nu via ZOOM of Teams. Een flinke omschakeling, maar inmiddels kunnen de meeste werkende Nederlanders prima met die online middelen overweg. Maar wat als je tijdens deze overgang buiten het arbeidsproces stond? En misschien toch al moeite had met digitale vaardigheden?

FutureLab50+ van JobOn

Voor tieners die opgroeien met een telefoon in hun hand, is die digitalisering niet zo spannend. Maar als je al wat meer op leeftijd bent, kan het ontwikkelen van online vaardigheden een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als je niet de kans had om mee te gaan in alle digitale ontwikkelingen van het corona-jaar 2020. Dan bestaat de kans dat je al met een achterstand begint aan een sollicitatieprocedure. Een online sollicitatiegesprek kan bijvoorbeeld behoorlijk lastig zijn als je weinig ervaring hebt met videobellen.

Daarom startte JobOn FutureLab50+. Een gratis programma, waarmee je als 50+’er jouw digitale vaardigheden snel én leuk verbetert. De online ontdekkingsreis duurt 2 weken en is verdeeld over 3 sessies. En die zijn allemaal… digitaal!

Lees hier meer over het FutureLab50+

De inhoud van het programma

FutureLab50+ bestaat uit verschillende onderdelen. Je start met een online escaperoom. Daarin ontdek je welke vaardigheden en kwaliteiten een recruiter belangrijk vindt in de zoektocht naar een kandidaat voor een vacature.

Na de escaperoom volgen 2 online inspiratiesessies en ga je zelf aan de slag met opdrachten. Je leert over termen zoals robotisering en AI. En je ontdekt hoe de arbeidsmarkt verandert door deze en andere technologische ontwikkelingen. 

Daarnaast doe je een persoonlijke digitale scan om inzicht te krijgen in jouw digitale vaardigheden. Tijdens een bootcamp ga je aan de slag met het resultaat van de scan en jouw nieuwe inzichten.

De digitale vaardigheden die je met FutureLab50+ ontwikkelt


Met het digitale programma leer je over online werken én oefen je direct met vaardigheden zoals videobellen. Je ontdekt hoe recruiters kijken naar jouw sollicitatie en online presentatie. Bovendien leer je hoe je jouw professionele netwerk op LinkedIn inzet in jouw zoektocht naar een nieuwe baan.

En de belangrijkste les van FutureLab50+? Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, biedt die digitalisering je ontzettend veel kansen. Zo voer je jouw sollicitatiegesprekken straks lachend online!

Meld je aan voor FutureLab50+

Over JobOn

Een positieve mindset en actief netwerken. Dat zijn volgens JobOn de 2 ingrediënten waarmee jij die nieuwe baan gaat vinden. JobOn is een landelijke community voor werkzoekenden, die wordt gerund door zo’n 500 vrijwilligers. Met workshops, webinars en wandelingen helpen ze jou met het vergroten van je vaardigheden en netwerk.


Bekijk ook deze tips:

Hoe blijf je in beweging als je thuis werkt? 6 tips!

Timemanagement: zorgvuldiger en effectief werken
3 tips om aan je loopbaan te werken in tijden van Corona