Tips Maak een LinkedIn profiel in 6 stappen

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Maak dan een LinkedIn profiel aan. LinkedIn is een social media kanaal om jezelf te presenteren binnen je bestaande netwerk. Maar ook om in contact te komen met interessante mensen om je netwerk uit te breiden. Ook werkgevers gebruiken LinkedIn. Ze zoeken actief naar geschikte kandidaten wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe mensen. Een profiel heb je zo gemaakt. In 6 stappen heb jij je eigen LinkedIn profiel.

Stap 1. Maak een account aan

Ga naar www.LinkedIn.com en klik op ‘Nu lid worden’. Vul je gegevens in in de verschillende velden. Let hierbij goed op de privacy instellingen.

Stap 2. Upload een profielfoto

Een goede profielfoto is ontzettend belangrijk. Het is de eerste indruk die je op (toekomstige) werkgevers en collega’s maakt. Zorg voor een professionele foto waarop je gezicht goed te zien is. Daarnaast is het belangrijk dat de foto nieuw en herkenbaar is.

Stap 3. Geef een korte en duidelijke omschrijving van jezelf

Naast de gegevens uit je cv (werkervaring en opleidingen) geef je ook een korte en duidelijke omschrijving van jezelf en de baan waar je naar op zoek bent. Dit doe je in je kopregel (ook wel headline genoemd). Het is belangrijk dat je in deze kopregel zoekwoorden opneemt waarop jij gevonden wilt worden. We zien in kopregels van werkzoekenden vaak staan: ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’. Maar hier hebben recruiters en werkgevers niet veel aan. Geef daarom duidelijk aan naar wat voor baan jij op zoekt bent.

Stap 4. Schrijf een samenvatting over jezelf

In de samenvatting kun jij jezelf laten zien. Gebruik deze samenvatting om een blik op de toekomst te werpen. Wat wil je bijvoorbeeld bereiken? Probeer kernwoorden te gebruiken waarop jij gevonden wilt worden.

Stap 5. Vermeld je contactgegevens

Als een recruiter of werkgever jou gevonden heeft, moet je natuurlijk wel bereikbaar zijn. Vul daarom bij de contactgegevens je e-mailadres en telefoonnummer in.

Stap 6. Zoek naar netwerkcontacten

De laatste, maar belangrijkste stap is het toevoegen van connecties. Ga naar ‘Mijn netwerk’ en nodig mensen uit. Je kunt LinkedIn ook automatisch contacten laten zoeken op basis van een e-mailadres. Een andere mogelijkheid om contacten toe te voegen is om zelf te zoeken naar mensen op LinkedIn via het zoekveld.

Meer lezen over:

4 Manieren om je netwerk te vergroten