Tips 4 manieren om je netwerk te vergroten

Wist je dat ongeveer 70% van de vacatures wordt ingevuld via het netwerk van de organisatie en de medewerkers? Het is dus belangrijk dat je je netwerk inzet als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Maar hoe kom je met mensen in contact? Bekijk onze 4 manieren om je netwerk te vergroten.

1. Maak een LinkedIn profiel aan

Via sociale media kom je in contact met veel mensen. Een LinkedIn profiel is vooral belangrijk voor je loopbaan. Zorg voor een goed LinkedIn profiel en voeg mensen toe die je kent of graag wilt leren kennen. Zorg ook dat je kort en krachtig vertelt wie je bent en wat je kan. Verder is het handig om aan te geven waar je naar op zoek bent in een baan. Zo ziet jouw netwerk waar jouw interesses liggen.

2. Deel je ervaringen

Vergeet je bestaande netwerk niet en zorg dat iedereen weet wat jij doet. Ben je trots op een prestatie? Deel dit dan op sociale media zoals LinkedIn. Mensen vinden het vaak leuk om te lezen waar je mee bezig bent geweest. Op deze manier vergroot je je zichtbaarheid en kan je met nieuwe mensen in contact komen.

3. Voer netwerkgesprekken

Kijk of je mensen kent bij organisaties waar jij graag zou willen werken. Vraag vervolgens of ze een keer willen praten over het werk dat ze doen. Een netwerkgesprek heet dat. In een netwerkgesprek verzamel je informatie en zo oriënteer je je op wat je leuk vindt.

4. Laat je netwerk voor je werken

Verzamel namen en contactgegevens van mensen die je verder kunnen helpen of meer kunnen vertellen. Netwerken is vooral een kwestie van doen. Iedereen netwerkt en de meeste mensen vinden het heel leuk om in contact te komen met nieuwe mensen. Vraag bijvoorbeeld na afloop van een netwerkgesprek of jouw netwerkcontact je wil introduceren aan iemand anders waar je veel van kunt leren.

Verder lezen?

Klik dan hier voor een artikel over LinkedIn