Tips Jouw ontwikkelbudget via de Supermarkt Leerrekening

Werk je in een supermarkt? Dan krijg je ieder jaar 175 euro op je persoonlijke leerrekening.  Met dat budget kun jij je voorbereiden op de toekomst. Je mag zelf kiezen waar je het budget aan besteedt. Je besteedt je leerrekening via het platform Supermarktleerrekening.nl.

De Supermarkt Leerrekening wordt uitgevoerd door James en werkgeversvereniging AWVN.

Jouw persoonlijke ontwikkelbudget

Iedereen die meer dan 12 uur per week in een supermarkt of een foodspecialiteitenwinkel werkt ontvangt een persoonlijk ontwikkelingsbudget van 175 euro per jaar. Dat hebben werkgevers en vakbonden in jouw cao afgesproken. Je mag zelf beslissen waaraan je dit budget besteedt. Bijvoorbeeld aan een opleiding of cursus. Ook kun je het budget aan coaching besteden.

Online opleidingscatalogus

In de Supermarkt Leerrekening vind je een online catalogus, genaamd Tiptrack. Daar kun je het aanbod van trainingen of opleidingen vinden. Een aantal van deze trainingen is gratis. Voor de uitgebreide trainingen moet je betalen. Tiptrack is ook al heel handig zonder dat je een opleiding volgt. Het geeft je met behulp van tips op maat inzicht in je werk, gezondheid, ontwikkeling, geldzaken en jouw werk-privé balans. Kortom: grip op jouw loopbaan. Wil je persoonlijk advies? Dan kun je terecht bij de James helpdesk of één van de loopbaancoaches.

Aanbod opleidingen en trainingen

In de catalogus van de Supermarkt Leerrekening vind je een heel breed aanbod aan trainingen. Er zijn grotere opleidingen, maar ook kleine regionale opleidingen. En niet onbelangrijk: er zijn trainingen toegevoegd die heel handig zijn als je in de supermarktbranche werkt. Doe jij trainingen liever online? Naast trainingen op locatie kun je ook online trainingen volgen.

Hoe werkt het?

Van jouw werkgever krijg je een algemene of een persoonlijke activatiecode voor jouw leerrekening. Soms heb je geen activatiecode nodig en zit het account gekoppeld aan jouw e-mailadres.

Stappenplan cursus kiezen

  • Kies een cursus die bij jou past volgens een van de drie opties.
  • Vul jouw situatie in en krijg een passend aanbod.

  • Bekijk het aanbod op basis van je profiel.
  • Zoek via de zoekfunctie.

  • Heb je een training, test of opleiding gevonden die bij je past? Dan vraagt Tiptrack om het e-mailadres van je werkgever, zodat die je bestelling kan goedkeuren.
  • Volg de cursus. Veel succes!

Vragen

Kom je er niet helemaal uit? Stel je vraag aan de servicedesk van de Supermarkt Leerrekening die wordt bemenst door James en Tiptrack. De servicedesk is elke werkdag bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur. Stuur een e-mail naar servicedesk@tiptrack.nl of bel (070) 850 86 50.

 

Lees verder

Werk je bij een zelfstandig ondernemer of franchisehouder? Ga dan naar mmmlekkerwerken.nl (vraag het je leidinggevende als je het niet weet)

Als je in een filiaalbedrijf werkt, dan kun je terecht op supermarktleerrekening.nl (vraag het je leidinggevende als je het niet weet)

Meer weten over hoe je een opleiding kiest? Lees dan deze tips over het leren naast je werk.